zaterdag 1 november 2014


Vandaag 2 Duitse recepten, aardappelsalade en curryworst. Errug lekker! De aardappelsalade had ik 's ochtends al gemaakt omdat we 's middags een verjaardag hadden. Hij was eigenlijk vrij snel klaar. Uiteraard had ik even geproefd en de smaak beloofde veel goeds! Het zou ook een lekkere salade zijn voor op een buffet of bij een zomerse barbecue.
Toen we thuis kwamen kon ik gelijk de keuken in om de curryworst te maken. Bij het neerzetten van de ingrediënten kwam ik er achter dat ik geen tomatenpuree meer had. Maar het smaakte ook prima zonder.Dit is ook snel klaar en ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Toen we in de zomer van 2013 in Duitsland op vakantie waren heb ik voor het eerst curryworst gegeten. Ik was er toen niet echt kapot van, maar dit recept was erg lekker. Wel zou ik aanraden om niet teveel chilipoeder erin te doen als je niet van pittig houd of met kinderen eet. Declan vond de worst te pittig en de aardappelsalade niet lekker en heeft uiteindelijk een boterham gegeten. De worst zou ook erg lekker zijn op een hard broodje.
De recepten kwamen dit keer van www.smulweb.nl

Recept 1

Aardappelsalade


8 middelgrote aardappelen
2 kruidenbouillontabletten
1 kleine ui
1 dl witte azijn
1 eetlepel suiker
Peper
Zout
2 afgestreken eetlepels mayonaise
1 eetlepel magere kwark of yoghurt
2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie




Voorbereiding

Aardappelen schillen en in plakjes snijden van 1/2 cm. Ui pellen en snipperen. Aardappelschijfjes goed wassen.

Bereidingswijze

Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 3 minuten koken.

Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en nog plm. 3 minuten koken.
In het vocht 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken.

Vermengen met de mayonaise en de gehakte kruiden. Af laten koelen en smullen maar!


Recept 2


Duitse currywurst


INGREDIËNTEN 4 PERSONEN

8 braadworsten
2 uien (fijn gehakt)
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie
250 gr ketchup
3 el balsamico
2 el honing
½ el sojasaus
1 tl chilipoeder
2 el kerriepoeder





Bereidingswijze

Braadworst grillen of bakken. Hak de uien heel fijn en braad glazig in een beetje olijfolie.
Voeg tomatenpuree toe en blus af met een beetje water. Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en laat even doorkoken.
Breng nu de saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en de kerriepoeder.
Als de saus te dik is ietsje verdunnen met water.
Snijd de worsten in stukjes, twee per persoon.
Lekker laten baden in de saus en er nog wat kerriepoeder overheen strooien.




4 opmerkingen: