Het was weer lekker, maar te weinig. Mijn eigen schuld, want ik had er groente of sla bij moeten doen. Dit was wel een bewerkelijk gerecht omdat je van het deeg allemaal kleine rondjes moet maken. De hoeveelheid gehakt die aangegeven staat in het recept was teveel voor het deeg. Wat over was heb ik apart gebakken en erbij geserveerd. Dit was wederom ook niet echt pittig qua smaak. Het sausje van crème fraîche met knoflook erbij was lekker! Al die gerechten met deeg en gehakt komen onderhand wel een beetje mijn neus uit. Vrijdag is de laatste dag en dan volgende week weer een heel ander land!
Het recept
Kürzä
Ingrediënten
250 g lamsgehakt
1 ui
1 ei
150 g bloem
25 g gesmolten boter
1 teen geperste knoflook
crème fraîche
zout en peper
Bereiden van de vulling
Doe het gehakt in een kom en voeg de fijngeraspte ui,
zout en peper toe.
Kneed dit alles tot het één geheel wordt.
Bereidingswijze
Maak deeg van de bloem, ei, gesmolten boter, zout en
water.
Kneed het deeg tot het soepel is, rol het uit tot een lap
van 1 mm dik en steek er met een glas
rondjes uit (diameter 5 cm).
De vulling over de rondjes deeg verdelen, deze dubbel
vouwen en het deeg tussen duim en
wijsvinger steeds knijpen zodat er een mooie geschulpte
rand ontstaat.
Breng 0,5 liter water aan de kook.
Op het moment dat het water begint te koken de Kürza
langzaam in het water laten glijden en
10 minuten laten koken.
Met de schuimlepel uit het water halen en laten
uitlekken.De crème fraîche met geperste knoflook wordt apart
geserveerd.
Apart.Meer zal ik er niet over zeggen.
BeantwoordenVerwijderen