Het was weer goed pittig vandaag! Maar ja, er zaten dan ook 10 (!) groene pepers in. Uit voorzorg had ik wel de zaadjes eruit gehaald, maar het was nog steeds pittig. Je bent met deze ovenschotel ook wel wat tijd kwijt. Inclusief het bakken in de oven heb je toch wel 1,5 uur nodig. 30 tot 45 minuten staat er in het recept, maar minimaal 45 minuten zou ik zeggen. Tenzij je je aardappels heel klein snijdt.
Het recept komt van http://www.mijnreceptenboek.nl/
Het recept
Ovenschotel met köfte en aardappelen
Ingrediënten
DRESSING:
10 groene peper
5 tomaten
KÖFTE:
1 ui
1 bosje peterselie
2 sneetjes brood
half glas melk
250 gram gehakt
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel rode peper
1 eetlepel bakpoeder
2 theelepel zout
1 eetlepel tomatenpuree (salça)
AARDAPPELEN:
1 theelepel rode peper
1 theelepel zwarte peper
2 theelepel zout
2 theelepel gedroogde peterselie poeder
2 eetlepel zonnebloemolie
8 aardappelen
Bereidingswijze
Haal de binnenkant van het brood eruit en doe deze in een
kom en meng het met melk (de korst van het brood gebruiken we niet).
Kneed dit een beetje zodat het brood goed de melk opneemt
en een beetje op pudding begint te lijken.
Snijd de uien en peterselie en doe deze ook in de kom.
Leg het gehakt ook in de kom en voeg er 1 theelepel rode
peper, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel bakpoeder en 2 theelepel zout aan
toe.
Meng het geheel en kneed alles in de kom gedurende een
minuut.
Voeg tijdens het kneden ook wat tomatenpuree toe (1
eetlepel).
Na het kneden kun je overgaan op het schillen van de
aardappelen.
Snijd de aardappelen na het schillen en plaats ze in een
kom. Giet er 2 eetlepels zonnebloemolie overheen.
Voeg er 1 theelepel rode peper, en 1 theelepel zwarte
peper, 2 theelepel zout, 2 theelepel gedroogde peterselie poeder.
Meng dit geheel in de kom.
Snijd de 10 pepers en 5 tomaten in stukjes.
Plaats de aardappelen, köfte, peper en tomaten om de beurt
in een bakplaat.
Doe de schotel voor 30 à 45 minuten in de oven op 220
graden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten