Morgen weer een nieuw land met nieuwe gerechten :-)
Het recept
Bulgursalade uit Cyprus
Ingrediënten
200 gr fijne bulgur
4 rijpe, smakelijke tomaten
3 sjalotten
1 stengel bleekselderij
1 stevige komkommer
1 rode paprika
1 gele paprika
8 radijsjes
75 gr rucola
1 bosje platbladige peterselie
1 bosje koriander
1 rood pepertje
1 teen knoflook
2 à 3 citroenen
(Griekse) extra vierge olijfolie
Zout,
Vers gemalen peper
Kleine bladen Romeinse sla
Plakjes citroen
Zwarte olijven
Bereiden
Week de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing in koud
water en wring de korrels zo nodig droog in een schone theedoek.
Schraap de zaden uit de komkommer.
Snijd alle groenten in kleine stukjes/reepjes/ plakjes.
Snijd de rucola grof, de kruiden middelfijn en het
pepertje (eerst zaadjes verwijderen) in ragfijne ringen.
Hak de knoflook heel fijn.
Pers de citroenen uit.
Schep de bulgur in een kom om met de groenten, kruiden,
peperstukjes, knoflook, het sap van 2 citroenen en ca. 8 eetlepels olie. Breng
op smaak met zout en peper en voeg zo nodig meer citroensap en/of olie toe.
Laat de salade minstens 1 uur intrekken.
Garneer met olijven en plakjes citroen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten