zondag 16 november 2014

Vandaag de laatste Cypriotische maaltijd. Een lekkere salade! Het is wel wat snijwerk en je moet op tijd beginnen omdat de salade een tijdje moet intrekken. Aileen en ik vonden het erg lekker, Declan vond het wat minder door de citroen die er doorheen zat. Er zitten veel verschillende smaken in d salade en hij ruikt ook erg lekker. Ik heb de salade niet gegarneerd met olijven en citroenschijfjes. Ik lust geen olijven en de citroenschijfjes leek mij een beetje teveel van het goede. Deze salade zou zomers ook niet misstaan bij een barbecue. Het recept komt van http://www.ah.nl/
Morgen weer een nieuw land met nieuwe gerechten :-)

Het recept

Bulgursalade uit Cyprus

Ingrediƫnten

200 gr fijne bulgur
4 rijpe, smakelijke tomaten
3 sjalotten
1 stengel bleekselderij
1 stevige komkommer
1 rode paprika
1 gele paprika
8 radijsjes
75 gr rucola
1 bosje platbladige peterselie
1 bosje koriander
1 rood pepertje
1 teen knoflook
2 Ć  3 citroenen
(Griekse) extra vierge olijfolie
Zout,
Vers gemalen peper
Kleine bladen Romeinse sla
Plakjes citroen
Zwarte olijven




Bereiden

Week de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing in koud water en wring de korrels zo nodig droog in een schone theedoek.
Schraap de zaden uit de komkommer.
Snijd alle groenten in kleine stukjes/reepjes/ plakjes.
Snijd de rucola grof, de kruiden middelfijn en het pepertje (eerst zaadjes verwijderen) in ragfijne ringen.
Hak de knoflook heel fijn.
Pers de citroenen uit.
Schep de bulgur in een kom om met de groenten, kruiden, peperstukjes, knoflook, het sap van 2 citroenen en ca. 8 eetlepels olie. Breng op smaak met zout en peper en voeg zo nodig meer citroensap en/of olie toe.
Laat de salade minstens 1 uur intrekken.
Garneer met olijven en plakjes citroen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten