zondag 2 november 2014


Onze laatste duitse maaltijd vandaag en het was weer een goede keuze. Ik had zo mijn twijfels, venkel is niet iets wat wij normaal eten. Maar dit is juist een goede gelegenheid om dingen te proeven. Het was een snelklaar maaltijd en lekker zacht van smaak. De venkel was heel licht aanwezig op de achtergrond. Er valt eigenlijk niet veel te vertellen over dit gerecht!
Het komt van www.mijnreceptenboek.nl


Het recept

Venkelstamppot met spekjes en tomaat


Ingrediënten

200 gram magere spekreepjes
1 kilo kruimige aardappelen (geschild, gehalveerd)
4 eetlepels olijfolie500 gram venkel (in stukjes gesneden)
100 milliliter droge witte wijn
100 gram geraspte belegen kaas
125 milliliter crème fraîche
6 gedroogde tomaten op olie (in reepjes gesneden)




Bereidingswijze

Bak de spekreepjes krokant in een hete pan en zet ze apart.

Kook de aardappelen in 20 minuten in gezouten water gaar.

Verhit de helft van de olie en roerbak de venkel ongeveer 5 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de wijn erbij en stoof de venkel zachtjes gaar in 5 minuten.

Giet de aardappelen af en pureer ze met de rest van de olie, de geraspte kaas en de crème fraîche. Schep de venkel met het stoofvocht en de spekreepjes door de aardappelpuree.


Serveer de stamppot met de reepjes tomaten.


1 opmerking: