dinsdag 25 november 2014


In tegenstelling tot gisteren was het vandaag HEET. In het recept staat een halve eetlepel chilipoeder. Nou, dat hebben we geweten! De kinderen hebben hun eten niet eens opgegeten, zo heet was het.
Ook de hoeveelheid melk voor de aardappelpuree klopt niet, tenzij je aardappelsoep wilt. Er komt in het recept ook ergens boter voor wat dan weer niet in de ingrediënten genoemd staat. Een beetje een rommelig recept dus. Ik denk als je een halve theelepel chilipoeder erin doet het erg lekker is. Nu viel alle smaak weg helaas. Het recept komt van http://www.mijnreceptenboek.nl/

Het recept

Hongaarse zuurkoolschotel

Ingrediënten

1 grote ui
1 rode paprika
750 gram zuurkool
400 gram kipfilet
Zout
Versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie
0,5 eetlepel milde paprikapoeder
0,5 eetlepel chilipoeder  (beter een halve theelepel)
0,5 eetlepel verse tijm
2 deciliter kippenbouillon
1 kilo kruimige aardappelen
125 milliliter zure room
1- 1,5 liter melk (een halve liter is al ruim voldoende)



Bereidingswijze


Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de kipfilet in grove stukken en bestrooi met zout en peper. Verhit de helft van de boter met de olie in een braadpan en bak de kip op een laag vuur in 5 minuten. Bak de ui en paprika 3 minuten zachtjes mee. Strooi de paprikapoeder, chilipoeder en tijm erover. Schep de zuurkool met de bouillon door de kip. Stoof de kip en de zuurkool in een open pan in 25 minuten zachtjes gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met wat zout in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg al roerende de zure room en zoveel melk toe tot er een smeuïge puree ontstaat, breng op smaak met zout en peper Vet een ovenschaal in en verdeel de kip met zuurkool ovet de bodem. Strijk de aardappelpuree erover uit. Smelt de rest van de boter er over uit. Laat de schotel in de oven in de oven in 25-30 minuten goudbruin en door en door heet worden.


6 opmerkingen:

  1. Dit ga ik ook een keer maken denk ik maar dan wel met jouw aanwijzingen erbij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou ik zeker doen, anders is het zonde van je tijd.

      Verwijderen
  2. Ik vind dat toch heel knap van je dat je dit elke dag weer doet... ik denk dat ik gek zou worden... maar ik vind koken ook niet echt heel leuk... =D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach, eten moeten we elke dag en elke keer hetzelfde kwam ook mijn neus uit.

      Verwijderen
    2. dat is ook zo... ik kijk nu regelmatig op de ah recepten voor wat nieuwe dingen... wij aten vandaag voor het eerst Frittata...

      Verwijderen
    3. Zo ben ik op een gegeven moment ook begonnen om wat variatie in de maaltijden te brengen.

      Verwijderen