zaterdag 22 november 2014



Wat zal ik zeggen over dit gerecht... Het was een hoop werk, maar de smaak was er niet echt naar. Het was niet vies, maar ik zou het ook niet zo snel aanraden eerlijk gezegd. Vooral omdat het zoveel werk is. De pittige saus die erbij zat vond ik een beetje vreemd. Ook niet echt pittig eigenlijk. Het vouwen van het deeg was best lastig. We hebben dan ook niet alles netjes in dezelfde vorm gemaakt, maar een beetje creatief gevouwen.
Het recept komt van www.turksekok.nl

Het recept

Manti

Ingrediënten voor het deeg:

500 gram meel
1 beker water
1 ei
1 theelepel zout

Ingrediënten voor het gehakt:

250 gram lamsgehakt
1 ui
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels zout

Knoflooksaus voor op de manti:

2 bekers yoghurt
3 teentjes knoflook

Pittige saus voor op de manti:

1 eetlepel roomboter
1 theelepel rode peper

Om in te koken:

Water
1 eetlepel zout
1 eetlepel zonnebloemolie



Bereiding van het deeg:

Doe het meel, ei, water en zout in een kom.
Kneed dit tot een deegbeslag. Laat dit 15 minuten rusten (dus niet rijzen).


Bereiding van het gehakt:

Doe het gehakt in een kom.
Snijd de ui in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gehakt.
Strooi de zwarte peper en zout over het gehakt heen.
Kneed met je handen de ingrediënten bij elkaar tot één geheel.


Bereiding van de knoflooksaus:

Pak een apart bakje en doe daar de yoghurt in.
Rasp de knoflook en voeg deze toe aan de yoghurt. Roer dit goed door.


Bereiding van de pittige saus:

Pak een koekenpan en smelt daarin de roomboter.
Voeg de rode peper eraan toe en roer dit een beetje door. Zet het vuur uit.


Bereiding van de manti zelf:

Verdeel het deeg in tweeën en kneed ieder stuk tot een bal.
Neem een deegbal en rol het deeg zo ver mogelijk uit. Het deeg hoort ongeveer een halve centimeter dik te zijn.
Snijd het deeg eerst horizontaal en daarna verticaal. Zorg dat je  vierkante lapjes krijgt.
Doe op elk vierkant lapje deeg dat je gesneden hebt een stukje gehakt.

Vouw 2 randen van het lapje naar elkaar toe.
Nu heb je 2 uiteindes. Breng deze 2 uiteindes bij elkaar en het deeg er tussen zal buigen. Nu heb je 4 uiteindes gekregen.

Neem een pan en vul het met water. Het water moet boven de manti uitsteken. Er moet wel ruimte zitten tussen de manti.

Laat het water koken. Daarna voeg je het zout en de zonnebloemolie toe aan het water.
Leg de manti erin. Als het water erg begint te stijgen verminder je het vuurtje een klein beetje.
De manti laat je koken voor 15 minuten. De binnenkant moet gaar zijn.
Haal de manti eruit. Serveer dit op een bord.
Doe de knoflooksaus over de manti heen en daarna de pittige saus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten