woensdag 26 november 2014


Vandaag is het ontzettend mislukt. Het moest een taart worden, maar het werd uiteindelijk soep.
Maar gelukkig was de smaak er niet minder om en hebben we toch lekker gegeten. Het kost een hoop tijd om dit gerecht te maken. Ik zou wat minder vocht gebruiken.
Ik begrijp absoluut niet waar die springvorm van 20 cm vandaan komt. Ik heb er 1 van 24 cm gebruikt en die was ook nog te klein. Hij stroomde over waardoor de oven lekker vies is geworden.
Mijn tips dus: minder vocht en een grotere springvorm, dan moet het helemaal goed komen.
De foto van het eindresultaat is niet heel smakelijk. De rand van de taart ligt onder de vulling.
Dit recept komt van http://www.24kitchen.nl/ Daar ziet de taart er heel mooi uit.

Het recept

Goulashtaart

Ingrediënten

Piedeeg

500 g bloem
200 g boter
160 ml water
1  ei
10 g zout

Vulling

200 g rijst
3  uien
1 teentje knoflook
1 kleine winterwortel
1  groene paprika
1  rode paprika
650 g runderriblappen
1 tl komijnpoeder
1 el paprikapoeder
70 g tomatenpuree
100 g bloem
1 l runderbouillon
4  eidooiers

Extra nodig

Springvorm van 20 cm
Boter om in te vetten
1  eidooier
1 scheutje room
Stekerdoos



Piedeeg

Meng in de mixer bloem, boter, water, ei en het zout tot een egaal deeg. Kneed het deeg nog even kort met de hand door. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling

Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel en hak de uien grof. Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de waspeen in kleine blokjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd de runderriblappen in dobbelsteentjes. Verhit een scheut olie en de boter in een pan en bak het vlees in circa 3 minuten rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan, voeg nog een scheutje olie toe en fruit de uien, knoflook, winterpeen, paprika, komijnpoeder, paprikapoeder en de tomatenpuree circa 4 minuten. Voeg de bloem in één keer toe en laat deze gaar worden. Blus af met de bouillon. Schep het vlees weer terug in de pan en kook circa 40 minuten tot het vlees gaar is en bijna uit elkaar valt. Laat de goulash circa 1 uur afkoelen.


Goulashtaart

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Klop de eidooiers los en meng door de goulash. Rol het deeg uit en steek er een cirkel uit voor de bovenkant van de taart die iets groter is dan de springvorm. Bekleed de ingevette springvorm met de rest van het deeg. Knip of snijd het overhangende deeg eraf. Laat wel een klein beetje deeg over de rand van de springvorm hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de afkoelde rijst over de bodem. Giet de vulling in de springvorm. Dek de taart af met de deegcirkel en druk de randen goed aan en vouw deze naar binnen. Maak met behulp van een ronde steker een schoorsteentje. Kneed het overgebleven deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Snijd 3 smalle repen uit het deeg en maak een vlecht. Leg de vlecht rondom de taart. Meng de eidooier met een scheutje room. Bestrijk de taart met het eidooierroommengsel en bak de taart in 40 minuten tot 1 uur goudbruin en gaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten