Vandaag is het ontzettend mislukt. Het moest een taart worden, maar het werd uiteindelijk soep.
Maar gelukkig was de smaak er niet minder om en hebben we toch lekker gegeten. Het kost een hoop tijd om dit gerecht te maken. Ik zou wat minder vocht gebruiken.
Ik begrijp absoluut niet waar die springvorm van 20 cm vandaan komt. Ik heb er 1 van 24 cm gebruikt en die was ook nog te klein. Hij stroomde over waardoor de oven lekker vies is geworden.
Mijn tips dus: minder vocht en een grotere springvorm, dan moet het helemaal goed komen.
De foto van het eindresultaat is niet heel smakelijk. De rand van de taart ligt onder de vulling.
Dit recept komt van http://www.24kitchen.nl/ Daar ziet de taart er heel mooi uit.
Het recept
Goulashtaart
Ingrediënten
Piedeeg
500 g bloem
200 g boter
160 ml water
1 ei
10 g zout
Vulling
200 g rijst
3 uien
1 teentje knoflook
1 kleine winterwortel
1 groene paprika
1 rode paprika
650 g runderriblappen
1 tl komijnpoeder
1 el paprikapoeder
70 g tomatenpuree
100 g bloem
1 l runderbouillon
4 eidooiers
Extra nodig
Springvorm van 20 cm
Boter om in te vetten
1 eidooier
1 scheutje room
Stekerdoos
Piedeeg
Meng in de mixer bloem, boter, water, ei en het zout tot
een egaal deeg. Kneed het deeg nog even kort met de hand door. Verpak het deeg
in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking. Pel en hak de uien grof. Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de
waspeen in kleine blokjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en
snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd de runderriblappen in dobbelsteentjes. Verhit een
scheut olie en de boter in een pan en bak het vlees in circa 3 minuten rondom
goudbruin. Haal het vlees uit de pan, voeg nog een scheutje olie toe en fruit
de uien, knoflook, winterpeen, paprika, komijnpoeder, paprikapoeder en de
tomatenpuree circa 4 minuten. Voeg de bloem in één keer toe en laat deze gaar
worden. Blus af met de bouillon. Schep het vlees weer terug in de pan en kook
circa 40 minuten tot het vlees gaar is en bijna uit elkaar valt. Laat de
goulash circa 1 uur afkoelen.
Goulashtaart
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Klop de eidooiers los en meng door de goulash. Rol het
deeg uit en steek er een cirkel uit voor de bovenkant van de taart die iets
groter is dan de springvorm. Bekleed de ingevette springvorm met de rest van
het deeg. Knip of snijd het overhangende deeg eraf. Laat wel een klein beetje
deeg over de rand van de springvorm hangen. Prik met een vork gaatjes in de
bodem. Verdeel de afkoelde rijst over de bodem. Giet de vulling in de
springvorm. Dek de taart af met de deegcirkel en druk de randen goed aan en
vouw deze naar binnen. Maak met behulp van een ronde steker een schoorsteentje.
Kneed het overgebleven deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Snijd 3 smalle repen
uit het deeg en maak een vlecht. Leg de vlecht rondom de taart. Meng de
eidooier met een scheutje room. Bestrijk de taart met het eidooierroommengsel
en bak de taart in 40 minuten tot 1 uur goudbruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten