In het recept staat dat je het als lunchgerecht kunt serveren in een pitabroodje, maar wij deden dit als avondeten. Met zelfgemaakte knoflooksaus (yoghurt, yofresh en knoflook) en sla erbij. De gehaktballetjes waren lekker door de kaneelsmaak die er aan zat. In het recept staat dat ze een half uurtje moeten sudderen, maar dat heb ik niet gedaan. Na een minuut of 10 waren ze al gaar.
Een recept van http://www.smulweb.nl/
Het recept
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)
INGREDIËNTEN 4 PERSONEN
500 gram gehakt, half om half,
2 uien,
2 el paneermeel,
1/2 tl. kaneelpoeder,
Klein bosje peterselie,
Peper & zout.
Voorbereiding
Snijd de uien en de peterselie fijn,
Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er 12
balletjes van.
Bereidingswijze
Braadboter in de pan tot het bruist.
De balletjes op een hoog vuur aanbraden en daarna op een
klein vuurtje verder laten garen
Klein beetje water toevoegen, en nog een half uurtje
laten sudderen.
Serveertips
Je kunt het gewoon als hoofdgerecht eten maar ook als
lunch in bijvoorbeeld een
Pitabroodje met bijvoorbeeld tomaten, komkommer, ui en
peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten