vrijdag 14 november 2014

Een prima gerecht voor een vrijdagavond. Het is redelijk snel klaar en heeft niet veel ingrediënten.
In het recept staat dat je het als lunchgerecht kunt serveren in een pitabroodje, maar wij deden dit als avondeten. Met zelfgemaakte knoflooksaus (yoghurt, yofresh en knoflook) en sla erbij. De gehaktballetjes waren lekker door de kaneelsmaak die er aan zat. In het recept staat dat ze een half uurtje moeten sudderen, maar dat heb ik niet gedaan. Na een minuut of 10 waren ze al gaar.
Een recept van http://www.smulweb.nl/

Het recept


Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)

INGREDIËNTEN 4 PERSONEN

500 gram gehakt, half om half,
2 uien,
2 el paneermeel,
1/2 tl. kaneelpoeder,
Klein bosje peterselie,
Peper & zout.



Voorbereiding

Snijd de uien en de peterselie fijn,
Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er 12 balletjes van.

Bereidingswijze

Braadboter in de pan tot het bruist.
De balletjes op een hoog vuur aanbraden en daarna op een klein vuurtje verder laten garen
Klein beetje water toevoegen, en nog een half uurtje laten sudderen.



Serveertips

Je kunt het gewoon als hoofdgerecht eten maar ook als lunch in bijvoorbeeld een

Pitabroodje met bijvoorbeeld tomaten, komkommer, ui en peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten