dinsdag 4 november 2014


We hebben vandaag weer lekker gegeten. Het was ook erg voedzaam. Het is vrij snel klaar, alleen moet je rekening houden met de kikkererwten die moeten weken. In eerste instantie vonden de kinderen de kikkererwten niet zo, maar toen ze begrepen dat het geen echte kikkers waren was het wel ok. Declan vond ze zelfs lekker! Er staat in het recept serveer het met stokbrood, maar wij hebben er een Turks brood bij gegeten. Erg lekker, zeker als je het doopt in de bouillon waar je in gekookt hebt.

Het recept

Küftä

Ingrediënten
500 g gehakt
50 g rijst
100 g gedroogde pruimen
(zonder pit)
2 potjes rundvlees bouillon
200 g kikkererwten
2 aardappelen
1 ui
5 draadjes saffraan
kerriepoeder
kardemompoeder
1 bosje koriander
1 bosje radijs
1 stokbrood
zout en peper



Bereidingswijze

Week de kikkererwten een dag in het water.

Giet 2 potjes rundvlees bouillon in de pan, voeg daar kikkererwten en 1 liter water aan toe en
breng aan de kook.
Laat het geheel op een zacht vuur koken tot de kikkererwten zacht zijn.

Neem een kom en meng hierin de geraspte ui, rijst, gehakt en kruiden en meng dit goed door
elkaar.
Maak hier 4 balletjes van en druk in elke bal 1 gedroogde pruim .
Leg de balletjes in de bouillon, voeg daar de geschilde doormidden gesneden aardappelen aan
toe en laat alles zachtjes koken tot het gaar is.

Dit gerecht wordt geserveerd met stokbrood en radijs.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten