woensdag 12 november 2014


Het gerecht wat we vandaag hebben gegeten was ik heel benieuwd naar. Er zat namelijk iets in wat wij allemaal nog nooit gegeten hadden: Halloumi, een kaas. Het was even zoeken waar ze dit verkopen, maar de Turkse winkel bracht uitkomst! Het is een vreemde kaas, hij smelt namelijk niet. Hij smaakt vrij sterk, maar was niet vies. Declan vond het niks, maar Aileen en ik wel, alhoewel ik er ook geen heel stuk van zou eten. Maar door het eten heen was het prima te doen.
Nadeel van dit recept is dat er geen hoeveelheden bij de ingrediƫnten staan, dus heb ik maar wat gegoocheld met hele en halve theelepels. Het was uiteindelijk aan de pittige kant.
Het recept komt van http://www.mijnreceptenboek.nl/


Het recept

Tagliatelle met kaas


Ingrediƫnten

Tagliatelle 250 gram
Halloumi- kaas
2 theelepels kurkuma
1 theelepel gember
Beetje paprikapoeder
Cayenne
Peper
Kerrie
Mosterdzaad
Komijnzaad
Sojasaus
Bouillonpoeder
Selderij
Knoflook
Laos
Bieslook
Moutstroop
Champignons
Paprika
Uien
Bosui
Tauge
Olie of boter




Bereidingswijze

Halloumie in blokjes snijden en aan beide zijde bruin bakken.
Groenten snijden en roerbakken.
Kruidenzaden malen.
Tagliatelle koken.
Alle groenten kruiden en specerijen door elkaar mengen door de tagliatelle, als laatste de Haloumi erdoor.




Halloumi is een smakelijke zoute kaas van schapenmelk of een combinatie van schaap, koe en geitenmelk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten