woensdag 29 oktober 2014


Weer een geslaagde maaltijd vandaag! Lekker makkelijk om te maken en ook leuk voor een lunch/brunch/buffet als je hem af laat koelen. Wij aten hem warm en dat was ook erg lekker. We aten er een simpele salade bij.
Het recept komt van http://www.mijnreceptenboek.nl/

Het recept


Hartige rijsttaart met kaas en spekreepjes


Ingrediënten

150 gram rijst
Zout
Versgemalen peper
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook
25 gram boter
150 gram spekreepjes
0,25 liter crème fraîche
1/8 liter melk
100 gram geraspte oude kaas
3 eieren
Paprikapoeder
Nootmuskaat
Tijm




Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de spekjes krokant en voeg daarna de ui en knoflook toe. Bak tot ze goudbruin zijn.

Doe dit mengel in een kom en klop er de crème fraîche, de melk, kaas en eieren door. Breng het geheel op smaak met zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat en tijm. Schep er de gare rijst door.
Vet een taartvorm in en doe er het rijstmengsel in.

Bak de taart in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.


Laat hem iets afkoelen en snijd hem dan in punten of blokjes.


1 opmerking: