Weer een geslaagde maaltijd vandaag! Lekker makkelijk om te maken en ook leuk voor een lunch/brunch/buffet als je hem af laat koelen. Wij aten hem warm en dat was ook erg lekker. We aten er een simpele salade bij.
Het recept komt van http://www.mijnreceptenboek.nl/
Het recept
Hartige rijsttaart met kaas en
spekreepjes
Ingrediënten
150 gram rijst
Zout
Versgemalen peper
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook
25 gram boter
150 gram spekreepjes
0,25 liter crème fraîche
1/8 liter melk
100 gram geraspte oude kaas
3 eieren
Paprikapoeder
Nootmuskaat
Tijm
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens
gebruiksaanwijzing.
Verwarm de oven voor op 200
graden.
Pel en snipper de ui en de
knoflook.
Verhit de boter in een koekenpan
en bak hierin de spekjes krokant en voeg daarna de ui en knoflook toe. Bak tot
ze goudbruin zijn.
Doe dit mengel in een kom en klop
er de crème fraîche, de melk, kaas en eieren door. Breng het geheel op smaak
met zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat en tijm. Schep er de gare rijst
door.
Vet een taartvorm in en doe er
het rijstmengsel in.
Bak de taart in het midden van de
oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat hem iets afkoelen en snijd
hem dan in punten of blokjes.
klinkt heel lekker! X Laura www.mixtfashion.com
BeantwoordenVerwijderen