zondag 19 oktober 2014


Gisteren geen recept omdat onze dag/avond anders liep dan gepland waardoor we even snel frietjes hebben gegeten. Maar vandaag weer een lekker recept, de laatste uit de Zweedse keuken.
Even een stukje achtergrond van het recept: Vliegende Jacob of Flygande Jacob, zoals het recept eigenlijk heet, komt uit Zweden. Het gerecht is genoemd naar Ove Jacobsson. Hij bedacht dit recept ergens in de jaren ‘70. Omdat Jaccobsson een bevrachter van vliegtuigen was, werd deze ovenschotel Vliegende Jacob genoemd.

Het recept komt van http://www.mijnreceptenboek.nl/
Het was mij niet duidelijk of de kipfilet in blokjes gesneden moest worden of gewoon als filets in de schaal moest werden gelegd. Ik heb het laatste gedaan. Gevolg was dat het absoluut nog niet gaar was na de aangegeven bereidingstijd. Dus daarna de oventemperatuur verhoogd en de schotel nog 25 minuten langer erin gelaten. Toen was het wel gaar. En het was erg lekker! Ik denk dat dit ook een lekker recept is om met kinderen te eten, door alle zoete smaken die er in zitten.


Het recept:


Flygande Jacob


Ingrediƫnten

600 gram kipfilet
0,5 theelepel kerriepoeder
2 bananen
2 deciliter chilisaus
2 deciliter room
0,25 ananas
150 gram spek
50 gram pinda's




Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C
Bestrooi de kipfilet met het kerriepoeder.
Leg de kip in een ovenschaal.
Leg de banaan er op.
Meng de chilisaus en de room en giet dit over het geheel.
Bak de spek in 5 minuten uit en verdeel de spek over het geheel.
Verdeel de ananas en pinda’s er over.

Zet de schotel 25 minuten in een oven van 200°C.



Morgen weer een nieuw land!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten