vrijdag 10 oktober 2014




Vandaag eens een ander, wat simpeler recept. Deze keer van de website van www.24kitchen.nl.
Ik vind dat altijd een leuke website, maar ook de tv zender om naar te kijken, alle lekkere dingen die ze daar bereiden.....

Het recept van vandaag is niet helemaal gelukt. Om de een of andere reden lukt het mij nooit zo goed om kleine gehaktballetjes te bakken in de pan. Zodra ik ze wil keren gaan ze stuk. Deze keer dus ook, maar het deed niets af aan de smaak. De saus was ook wat dun, maar dat kwam omdat ik geen tijd meer had om hem een beetje in te laten koken. Maar al met al was het weer een lekker gerecht. Alleen de kinderen waren iets minder blij met de champignons die erin zaten.



Het recept:


Spaghetti stroganoff met balletjes


Ingrediënten

300 g spaghetti
1  rode ui
400 g half-om-half gehakt
1  ei
3 el paneermeel
olijfolie om in te bakken
3  teentjes knoflook
2  rode paprika's
500 g champignons
1 el paprikapoeder
1 el tomatenpuree
400 ml water
100 ml kookroom
1  runderbouillonblokje
1  bosje bladpeterselie
4  augurken






Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Spaghetti stroganoff met balletjes

Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Kneed in een kom ui, gehakt, ei en paneermeel door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de balletjes en de knoflook rondom goudbruin. Leg een deksel op de pan en gaar de balletjes circa 6 minuten.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
Snijd de champignons in vieren.
Voeg de champignons, paprika’s en de paprikapoeder toe en bak circa 4 minuten. Voeg de tomatenpuree, water, room en bouillonblokje toe en laat met deksel op de pan sudderen.
Snijd de peterselie fijn.
Snijd de augurken in dunne reepjes.
Roer de helft van de peterselie en de augurken door de saus. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren


Verdeel de spaghetti over borden en schep de stroganoff met balletjes over borden. Strooi de resterende peterselie eroverheen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten