zaterdag 11 oktober 2014We hebben heerlijk gegeten vandaag. Dit recept was met recht de topper van de week! Helaas ook de laatste van deze week. Morgen eten we bij mijn ouders.
Het recept was ook een uitdaging. Risotto is best lastig om te maken, maar het was om je vingers bij af te likken!
Het recept kwam van www.allerhande.nl, ook zo'n website waar ik vaak de heerlijkste dingen vanaf haal.
Ik ben benieuwd wat jullie van de eerste week vonden en of jullie uitkijken naar de rest. Laten jullie een berichtje achter?

Hieronder het recept van deze heerlijke risotto:

Risotto met zoete ui en spek

Ingrediƫnten
3 zoete uien
4 el olijfolie
1 pakje pancetta (Italiaanse bacon, 90 g)
300 g risottorijst (pak 500 g)
150 ml droge witte wijn
750 g groentebouillon (van 1 tablet)
60 g boter (in blokjes)
100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 zak rucola (sla, 75 g)Bereiden

Snipper  1 ui. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. Snijd de andere uien in ringen. Houd de uienringen apart. Houd 4 plakjes pancetta apart en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de gefruite ui en bak 2 min. mee.

Zet het vuur laag en voeg de risottorijst toe aan het uienmengsel. Roer tot alle korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en roer tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Voeg vervolgens telkens wat bouillon toe en roer regelmatig, tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is (dit duurt ca. 20 min.).

Bak ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de 4 achtergehouden plakjes pancetta in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de rest van de olie in de koekenpan en fruit de uienringen 5 min.


Voeg de boter toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kaas. Verdeel de uienringen, de plakjes pancetta en de rucola erover. Serveer direct.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten