woensdag 22 oktober 2014


Vandaag een gerecht wat ik expres gemaakt heb om dat Declan niet thuis is, want hij had er niets van gegeten. Ik heb het wel gegeten en het was best lekker, ondanks de spinazie en feta. Berend en Aileen vonden het erg lekker gelukkig!
Het recept kwam van http://allrecipes.nl/

Het recept:


Spanakopita (Griekse spinazietaart)


Ingrediƫnten

3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
1 bosje lente-ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 kg spinazie, afgespoeld en fijngesneden
30 gr verse peterselie, fijngesneden
2 eieren, licht geklopt
125 gr ricotta
250 gr feta, verbrokkeld
8 velletjes filodeeg
4 eetlepels olijfolieBereidingswijze


De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een vierkanten ovenschaal van 23 cm licht invetten.
In een grote koekenpan op een middelhoog vuur 3 eetlepels olie verhitten. Ui, lente-ui, knoflook sauteren tot ze zacht en lichtbruin zijn. Spinazie en peterselie erdoor roeren en ong. 2 minuten sauteren tot de spinazie slap is. Van het vuur halen en apart zetten om af te koelen.

In een middelgrote kom eieren, ricotta en feta vermengen. Het spinaziemengsel toevoegen. 1 vel filodeeg in de ingevette ovenschaal leggen en licht met olie insmeren. Een ander vel filodeeg erop leggen, insmeren met olijfolie, en het proces voor de volgende 2 vellen herhalen. De vellen moeten over de rand van de bakvorm vallen.

Spinazie en kaasmengsel over de ovenschaal verdelen en het overhangende filodeeg over de vulling vouwen. Met olie insmeren en 4 laagjes filodeeg op dezelfde manier als zojuist erop leggen. Overhangend filodeeg naar binnen vouwen om de taart te sluiten.


In 30-40 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten