donderdag 9 oktober 2014
Vandaag weer heerlijk gegeten! Een lekkere pastasalade van de website van http://kookgekwilma.wordpress.com/ Het enigste bewerkelijke waren de paprika's. De BBQ aansteken heb ik niet gedaan en de grill van de oven is kapot. Ik heb ze dus gewoon in de oven gestopt en goed verwarmd zodat het velletje los liet. Als je nou weinig tijd hebt of geen zin om het op deze manier te doen, kun je ook een pot geroosterde paprika's kopen.
Wij hadden net te weinig aan dit gerecht. Ik zou zeker aanraden om er een lekkere ciabatta bij te eten.

Het recept:


Insalata di Gomiti con Peperoni e Capperi

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gr gedroogde Gomitipasta (of Pipe Rigate)
zout en peper, naar smaak
1 el extra vergine olijfolie

Salade:

400 gr paprika’s, rood en geel (geen groen)
1 flinke teen knoflook, gepeld en fijngehakt
½ dl extra vergine olijfolie
150 gr gezouten kappertjes, afgespoeld
2 el grofgesneden bladpeterselie                                                        

Kook de pasta van tevoren, zodat hij koud kan worden. Kook hem in een pan met ruim koken water met zout in 6-7 minuten al dente. Giet de pasta af, meng hem met de olijfolie en laat hem koud worden.
Zorg dat de barbecue brandt en rooster de paprika’s tot de schil rondom zwart en geblakerd is. Je kunt dit ook in een gasvlam doen – maar de smaak zal totaal anders zijn. Laat de paprika’s afkoelen en ontvel ze. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen en vermeng ze in een grote slaschaal met de knoflook en olijfolie. Laat ze koud worden waarbij de smaken kunnen intrekken.

Voeg de afgespoelde kappertjes, peterselie en pasta aan de paprika’s toe en vermeng alles goed. Bestrooi de salade met zout en peper.


                                                              

Geen opmerkingen:

Een reactie posten