donderdag 30 oktober 2014


De vierde dag alweer van Duitsland. Het land voor volgende week is al bekend, dus ik ben alweer druk aan het zoeken naar lekkere recepten. Voor jullie blijft het nog even een verassing :-)

Vandaag een pastaschotel, blijkbaar is dat ook Duits... Het smaakte er in ieder geval niet minder om. Het recept zou voor 4 personen zijn, maar er hadden er best 5 van kunnen eten. Ook dit recept komt van http://www.mijnreceptenboek.nl/

Het recept



Gegratineerde pastaschotel


Ingrediƫnten

300 gram elleboog macaroni
2 rode paprika's (in blokjes gesneden)
1 kilo prei (in ringen van 1 centimeter dikte gesneden)
40 gram boter
2 dikke plakken ham (150 gram, in blokjes gesneden)
3 tot 4 eetlepels paneermeel
4 eieren
250 milliliter slagroom
150 gram belegen Goudse kaas
Cayennepeper



Bereidingswijze

Kook de macaroni beetgaar.

Smelt 25 gram boter in een pan en bak de paprika en de prei in 5 minuten zacht en gaar. Doe de ham ook in de pan en roer alles door elkaar.
Neem de pan van het vuur.

Vet een ovenschaal in met 15 gram boter en strooi de paneermeel er in.
Giet de macaroni af en schep er de groenten met ham door heen. Schep het in de ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren los met de slagroom en doe daarna de kaas erdoor.
Als je van pittig houdt, kun je er cayennepeper door roeren, anders breng je het enkel met wat zout en peper op smaak.

Schenk de roomsaus over de pasta.

Bak de pastaschotel in het midden van de oven in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.


Om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt, kun je de ovenschaal de laatste minuten afdekken met aluminiumfolie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten