dinsdag 7 oktober 2014Vandaag aten we Gnudi (naakte pasta). Ook dit recept kwam van de website van http://kookgekwilma.wordpress.com/. Wederom was het weer erg lekker! Ik heb alleen niet uit het recept kunnen halen dat het erg weinig was. Tijdens het maken begon ik al te twijfelen, maar besloot het er toch op te gokken. Het was dus toch te weinig. Ik zou adviseren om er een lekkere tagliatelle bij de koken en daar de Gnudi op te serveren.


Het recept:Gnudi (naakte pasta)

Ingrediënten voor 4 personen:
400 gr spinazie
250 gr ricotta
ca. 100 gr bloem
2 eidooiers
versgeraspte nootmuskaat
zout en peper
50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
80 gr boter
8 blaadjes salie, fijngehakt

                                  
                                     
Verwijder de harde steeltjes van de spinazieblaadjes.
Doe de spinazie in een vergiet en spoel af met koud water.
Laat de spinazie met aanhangend water slinken in een hete pan met een snuf zout.
Giet de spinazie af in een vergiet en druk zoveel mogelijk van het overtollige vocht eruit. Laat de spinazie afkoelen. Doe de spinazie in een kaasdoek. Draai de kaasdoek dicht en wring zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
Hak de spinazie heel fijn.

Meng in een kom de ricotta met de spinazie en voeg hierbij de Parmezaanse kaas, 2 eetlepels bloem, nootmuskaat, zout en peper. Proef en breng eventueel extra op smaak. Meng er als laatste de eidooiers doorheen.
Alvorens de gnudi te maken, kun je de vulling even in de koelkast bewaren, zodat het nog iets steviger wordt: de gnudi zijn dan makkelijker te vormen.

Maak de gnudi: Neem een ruim schaaltje en doe daar de bloem in. Vorm de gnudi met behulp van twee dessertlepels ter grootte van een flinke walnoot. Laat de gnudi voorzichtig in de bloem vallen en beweeg het schaaltje zodanig heen en weer, dat de gnudi rondom goed bedekt zijn met bloem. Haal de gnudi voorzichtig uit het schaaltje (ik deed dit met een schone dessert lepel, dus niet met één van de “vorm” lepels) en leg ze op een stuk keukenpapier of theedoek of keukenpapier. Herhaal dit tot alle vulling gebruikt is.
Ook nu weer kun je de gnudi voor het koken nog even in de koelkast bewaren: een vaste stevige vorm kookt makkelijker.
Zet een pan met water op het vuur en zout het water zodra het kookt. Doe de gnudi er voorzichtig in. De gnudi zullen gaar zijn zodra ze boven komen drijven (dit duurt slechts een paar minuten).

Maak intussen de boter-saliesaus: Smelt de boter in een koekenpan (de boter mag niet bruin worden) en doe hierbij de fijngehakte salieblaadjes. Haal de gnudi met een schuimspaan uit het water zodra ze boven komen drijven en dus gaar zijn en verdeel ze over 4 borden. Schep wat van de boter-saliesaus over de gnudi en rasp er nog wat verse Parmezaanse kaas overheen.

TIP: Voor het vormen van de balletjes is het belangrijk dat de vulling weinig vocht bevat. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk water uit de spinazie drukt. Als er een laagje vocht in het ricotta bakje ligt, giet het dan van tevoren af. Je kunt de vulling zowel voor als na het vormen van de gnudi in de koelkast bewaren, daar wordt hij steviger van.
                                                             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten