zondag 26 oktober 2014


We sluiten de Griekse week af met een simpel gerecht. Dit keer kwam het niet van een website, maar uit een heus kookboek. Die heb ik namelijk ook nog :-) Dit boek heb ik een keer voor mijn verjaardag gekregen en er staan heel veel lekkere recepten in. Ook de verhalen eromheen zijn leuk om te lezen: "De smaak van mijn herinnering - Een boek vol familiegerechten van Tessa Kiros. Een aanrader!Het gerecht van vandaag viel niet in de smaak bij Declan, die heeft brood gegeten. Ik heb het opgegeten, ondanks de spinazie en het viel mij zowaar mee. Het zal nooit mijn favoriete groente worden, maar wellicht zal ik het vaker verwerken in een gerecht.
Aileen en Berend vonden het erg lekker, alleen wat flauw. Ik zou adviseren om er meer knoflook in te doen dan de 2 tenen die in het recept staan.

Het recept

Spinazie pilav


Ingrediƫnten

2 eetlepels olijfolie
30 gram boter
120 gram lente-uitjes, in ringetjes gesneden
2 grote tenen knoflook, gehakt
1,2 kilo wilde spinazie, gehakt
300 gram langkorrelige rijst
Peper en zout
7 dl water
Bereidingswijze:

Verhit de olie en boter in een grote pan met zware bodem. Voeg de lente-uitjes toe en fruit die met het deksel op de pan circa 10 minuten, of totdat ze zacht, maar niet bruin zijn.
Doe de knoflook erbij en bak die even mee, totdat de geur vrijkomt. Voeg de spinazie toe en meng goed, zodat de smaken op elkaar inwerken.

Strooi de rijst erbij, roer erdoor en voeg peper en zout toe. Schenk 7 deciliter koud water in de pan, breng aan de kook, zet het vuur lager en doe het deksel op de pan. Kook circa 15 minuten, tot de rijst gaar is en al het vocht is verdwenen. Neem de pan van het vuur, roer de rijst door en leg een schone doek over de pan om de rijst voor het serveren nog een paar minuten te laten uitdampen. Je kunt dit gerecht ook op kamertemperatuur serveren.


1 opmerking: