maandag 20 oktober 2014



Hoera, een nieuw land! En dit keer heeft Aileen gekozen. Het is Griekenland geworden. Zoveel lekkere recepten om te maken, maar ik heb een keus kunnen maken uit alle heerlijkheden.
Ik ga deze week ook mijn eigen grenzen verleggen door spinazie en feta te gebruiken in recepten. 2 producten die ik niet lekker vind.....

Maar vandaag beginnen we met een heerlijk simpel gerecht van www.allerhande.nl. We hebben dit al eens eerder gegeten en toen viel het goed in de smaak. Nu was dat ook weer het geval gelukkig.
Ik ben wel een beetje lui geweest door kant-en-klare tzatziki te gebruiken, er gaat toch niets boven zelfgemaakte!

Het recept:

Griekse burger met kruiden & tzatziki

Ingrediƫnten

15 g dille (bakje)
20 g platte peterselie (bakje )
400 g half-om-halfgehakt
1 ei
50 g gebakken uitjes (bakje)
4 witte bollen met sesam
75 g veldsla
1 komkommer
200 g tzatziki (bakje)




Snijd de dille en peterselie fijn. Doe het gehakt, de fijngesneden kruiden, het ei en de uitjes in een kom en meng door elkaar. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er burgers van met een doorsnede van ongeveer 10 cm.

Verhit de grillpan en gril de burgers in 10 min. gaar. Keer halverwege. Halveer de broodjes en beleg met veldsla. Leg de burgers op de broodjes. Snijd de komkommer in plakjes.
Doe op elke burger 3 plakjes komkommer, 1 el tzatziki en dek af met de bovenkant van het brood.


Serveer de burgers met de rest van de sla, komkommer en tzatziki.


2 opmerkingen:

  1. Oh dit is wel een lekker recept... Ik heb ooit eens een "griekse kookworkshop" gedaan met m'n werk en een receptje met gepocheerde zalm in filodeeg... maar iets met Feta vind ik echt NIET lekker....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vanavond ga ik iets maken waar Feta in zit.... ik hoop dat ik het lekker ga vinden, anders is het zo zonde van de rest van de ingredienten.

      Verwijderen