woensdag 29 oktober 2014



Gisteren geen tijd gehad om een blog te schrijven, dus krijgen jullie er vandaag 2 om te bekijken.
Gisteren weer een erg lekker recept. Koolrolletjes met gehakt waar ik rijst bij had gemaakt. Achteraf was de kool wel erg weinig en had ik die beter op kunnen snijden en even roerbakken voor erbij. Nu heeft Berend van het overgebleven deel kool groentesoep gemaakt. De gehakt was erg lekker gekruid.
Het was in ieder geval weer een aanrader! http://www.mijnreceptenboek.nl/

Het recept:


Koolrolletjes met gehakt

Ingrediƫnten

8 grote blaadjes van een witte kool
500 gram rundergehakt
1 grote ui
1 ei
Paneermeel
Zout
Peper
2 teentjes knoflook
Paprikapoeder
Kerriepoeder
Bouillonblokje
Bindtouw om te koken





Bereidingswijze

Was de koolbladeren en leg ze in warm water. Nu zijn ze een beetje buigzaam.
Doe het gehakt in een kom. De ui snipperen en de knoflook persen en bij het gehakt doen. Ook het ei en de kruiden naar smaak toevoegen.
Kneed het gehakt en ga met de paneermeel de boel vast maken. Maak bolletjes van het gehakt. Doe deze in de kool. Vouw de kool dicht tot pakketjes en doe hier het touw om.

Pak een grote pan en vul deze met water en het bouillon blokje. Breng deze aan de kook en leg de rolletjes erin. Kook deze in 20 minuten gaar.


Omdat het water nu extra bouillon bevat van het gehakt en de kool, kan je hier heel goed een groentesoep van maken. 



2 opmerkingen:

  1. hier hoef ik thuis denk ik niet mee aan te komen hahaha.... (bij de kinderen dan...)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vanwege de kool? Erg lekker hoor omdat je het in bouillon kookt.

      Verwijderen