Gisteren geen tijd gehad om een blog te schrijven, dus krijgen jullie er vandaag 2 om te bekijken.
Gisteren weer een erg lekker recept. Koolrolletjes met gehakt waar ik rijst bij had gemaakt. Achteraf was de kool wel erg weinig en had ik die beter op kunnen snijden en even roerbakken voor erbij. Nu heeft Berend van het overgebleven deel kool groentesoep gemaakt. De gehakt was erg lekker gekruid.
Het was in ieder geval weer een aanrader! http://www.mijnreceptenboek.nl/
Het recept:
Koolrolletjes met gehakt
Ingrediënten
8 grote blaadjes van een witte
kool
500 gram rundergehakt
1 grote ui
1 ei
Paneermeel
Zout
Peper
2 teentjes knoflook
Paprikapoeder
Kerriepoeder
Bouillonblokje
Bindtouw om te koken
Bereidingswijze
Was de koolbladeren en leg ze in
warm water. Nu zijn ze een beetje buigzaam.
Doe het gehakt in een kom. De ui
snipperen en de knoflook persen en bij het gehakt doen. Ook het ei en de
kruiden naar smaak toevoegen.
Kneed het gehakt en ga met de
paneermeel de boel vast maken. Maak bolletjes van het gehakt. Doe deze in de
kool. Vouw de kool dicht tot pakketjes en doe hier het touw om.
Pak een grote pan en vul deze met
water en het bouillon blokje. Breng deze aan de kook en leg de rolletjes erin.
Kook deze in 20 minuten gaar.
Omdat het water nu extra bouillon
bevat van het gehakt en de kool, kan je hier heel goed een groentesoep van
maken.
hier hoef ik thuis denk ik niet mee aan te komen hahaha.... (bij de kinderen dan...)
BeantwoordenVerwijderenVanwege de kool? Erg lekker hoor omdat je het in bouillon kookt.
Verwijderen