vrijdag 17 oktober 2014



Vandaag een recept speciaal voor Declan, Zweedse pannenkoeken, Makkelijk te maken en lekker, al smaakten ze eigenlijk niet heel erg anders dan onze eigen pannenkoeken.....
Ik heb de hoeveelheid verdubbelt, maar dat was nog aan de krappe kant voor 4 personen.



Het recept


Pannenkoeken van karnemelk


Ingrediƫnten

Porties: 4

125g bloem
1 theelepel zout
1 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
1 ei
250ml karnemelk
50g boter, gesmolten





Bereidingswijze

Verwarm een grote koekenpan voor en vet licht in.
Meng de bloem, zout en baksoda in een kom.
Voeg het ei, karnemelk en boter toe, roer door, maar houdt het klonterig. Het beslag moet er dik, schuimig en gezwollen uitzien.
Schenk 5 eetlepels (75ml) van het beslag in de pan, En spreidt het enigszins uit met de onderkant van de lepel.

Bak tot ze lichtbruin zijn aan elke kant, 1 tot 2 minuten per kant.



Volgens het recept lekker met bessenstroop, maar dat konden we niet vinden. Bessensiroop wel, maar dat was te dun.

1 opmerking: