Een lekker gerecht vandaag, alhoewel de feta, die niet eens echte feta was, voor mij niet had gehoeven. In eerste instantie dacht ik dat het te weinig zou zijn. Maar ik had er een turks brood bij en dat zorgde ervoor dat het toch genoeg was met 4 personen. In het recept staat: giet het kookvocht af en bewaar. Waarom is mij niet duidelijk geworden en ik heb er dus ook niets mee gedaan.
Het recept kwam van http://allrecipes.nl/
Het recept:
Garides Saganaki
Ingrediënten
500g ongekookte grote garnalen
3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
Een goed snufje vers gehakte
peterselie
250ml witte wijn
1 blikje (400g) tomatenblokjes,
uitgelekt
1/2 theelepel fijngehakte
knoflook (optioneel)
200g fetakaas, in blokjes
Bereidingswijze
Leg de garnalen in een pan en
voeg zoveel water toe dat ze onder staan. Kook 5 minuten. Giet af, vang het
kookvocht op en zet apart.
Verhit 2 theelepels olie in een
pan. Voeg de ui toe; bak en roer tot ze zacht zijn. Voeg de peterselie, wijn,
tomaten, knoflook en resterende olijfolie toe. Laat 30 minuten zachtjes koken,
af en toe roeren, tot de saus dikker is geworden.
Terwijl de saus pruttelt, moeten
de garnalen koud genoeg zijn geworden om ze vast te pakken. Haal de pootjes
eraf door erin te knijpen en dan eraf te trekken, laat de kop en de staart
zitten.
Voeg, als de saus dikker is
geworden, de garnalen toe. Breng weer zachtjes aan de kook als de saus is
afgekoeld en laat 5 minuten koken. Voeg de feta toe en haal de pan van het
vuur. Laat staan tot de kaas begint te smelten.
Serveer warm met plakken
knapperig brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten