woensdag 15 oktober 2014


We hebben weer heerlijk gegeten vandaag. Een Zweedse stoofschotel, alleen werd er niet echt lang gestoofd. Het rundvlees was daardoor wat stevig, maar het smaakte erg lekker. Ik kan het jullie allemaal aanraden. Het recept komt van de volgende website http://www.mijnreceptenboek.nl/
Het land voor volgende week is ook weer gekozen, dus ik kan weer aan de slag met recepten zoeken!


Het recept:


Zweedse stoofpot


Ingrediƫnten

750 gram aardappels
500 gram rundvlees, in blokjes
250 gram ham
2 uien
50 gram boter
4 eetlepels olie
2 eetlepels peterselie
0,25 theelepel zout
0,5 theelepel peper
4 eieren






Bereidingswijze

Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Snijd het rundvlees in blokjes en bak het vlees bijna gaar.
Snijd de ham in blokjes.
Snijd de uien fijn.
Kook de eieren 9 minuten en pel deze.
Snijd de ei in kleine blokjes.
Smelt wat boter en olie in een grote braadpan.
Aardappelblokjes hierin bakken tot ze bruin en knapperig zijn.
Haal ze uit de pan en zet ze opzij om af te druipen op keukenpapier.
Braad nu de uien in de pan tot ze glazig zijn maar niet bruin.
Voeg dan het vlees en de ham toe en verhoog de hitte een beetje.
Braad het geheel 10 minuten.
Schep het geheel goed door zodat de vleesblokjes aan alle kanten bruin worden.
Doe de aardappelblokjes er weer bij en laat het geheel ongeveer 3 minuten sudderen totdat de aardappels weer goed heet zijn.
Bestrooi het geheel met peterselie en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voor het opdienen verdeel het geheel over 4 borden.
Maak in elke porie een kuiltje met de bolle kant van een lepel.
Doe in het kuiltje de gesneden eiblokjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten