We hebben weer heerlijk gegeten vandaag. Een Zweedse stoofschotel, alleen werd er niet echt lang gestoofd. Het rundvlees was daardoor wat stevig, maar het smaakte erg lekker. Ik kan het jullie allemaal aanraden. Het recept komt van de volgende website http://www.mijnreceptenboek.nl/
Het land voor volgende week is ook weer gekozen, dus ik kan weer aan de slag met recepten zoeken!
Het recept:
Zweedse stoofpot
Ingrediënten
750 gram aardappels
500 gram rundvlees, in blokjes
250 gram ham
2 uien
50 gram boter
4 eetlepels olie
2 eetlepels peterselie
0,25 theelepel zout
0,5 theelepel peper
4 eieren
Bereidingswijze
Schil de aardappel en snijd deze
in blokjes.
Snijd het rundvlees in blokjes en
bak het vlees bijna gaar.
Snijd de ham in blokjes.
Snijd de uien fijn.
Kook de eieren 9 minuten en pel
deze.
Snijd de ei in kleine blokjes.
Smelt wat boter en olie in een
grote braadpan.
Aardappelblokjes hierin bakken
tot ze bruin en knapperig zijn.
Haal ze uit de pan en zet ze
opzij om af te druipen op keukenpapier.
Braad nu de uien in de pan tot ze
glazig zijn maar niet bruin.
Voeg dan het vlees en de ham toe
en verhoog de hitte een beetje.
Braad het geheel 10 minuten.
Schep het geheel goed door zodat
de vleesblokjes aan alle kanten bruin worden.
Doe de aardappelblokjes er weer
bij en laat het geheel ongeveer 3 minuten sudderen totdat de aardappels weer
goed heet zijn.
Bestrooi het geheel met peterselie
en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voor het opdienen verdeel het
geheel over 4 borden.
Maak in elke porie een kuiltje
met de bolle kant van een lepel.
Doe in het kuiltje de gesneden
eiblokjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten