maandag 6 oktober 2014




Vandaag de 1e dag van ons kook experiment. We beginnen met een redelijk makkelijk land, Italië. Uiteraard is het dan heel makkelijk om spaghetti, macaroni, lasagne en pizza te kiezen. Maar we zijn toch maar gaan zoeken naar wat specialere recepten.


Onze eerste maaltijd is geworden: Ndundari con salsa di pomodoro e basilico. Dit recept heb ik gevonden op de website van http://kookgekwilma.wordpress.com/ Ik kan uren rondsnuffelen op haar site waar de meest lekker dingen op staan.
Het is een simpel en makkelijk te maken recept. Iedereen vond het erg lekker en voor herhaling vatbaar.

Hieronder voor de liefhebbers het recept.




Ndundari con salsa di pomodoro e basilico

Ingrediënten voor 4 personen:
200 gr Italiaanse ’00’-bloem of gewone bloem, plus extra om te bestuiven
220 gr ricotta
3 eidooiers
20 gr Parmezaan, versgeraspt
een snuf versgeraspte nootmuskaat
zout en versgemalen zwarte peper
Saus:

700 gr pomodori of romatomaten, doormidden gesneden of 2 blikken gepelde tomaten à 400 gr.
enkele basilicumblaadje
6 el olijfolie
3 tenen knoflook, in dikke plakjes




Vermeng in een grote kom de bloem met ricotta, eidooiers, Parmezaan, nootmuskaat en een snuf zout en peper tot een zacht, smeuïg deeg. Leg het op een bebloemd werkvlak en kneed het 3-5 minuten.
Rol het deeg met de hand tot een lange, dunne worst en snijd het tot vierkantjes van 2 cm langte.
Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook en doe de kussentjes erin. Wacht tot ze komen bovendrijven, draai het vuur dan laag en laat ze nog 2 minuten zachtjes koken.

Maak intussen de saus. Doe de tomaten met het basilicum in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe en schep alles door elkaar. Verhit de olijfolie in een pan en doe de knoflook erin. Neem de pan als de knoflook gaat kleuren van het vuur en voeg de tomaten eraan toe. Zet de pan weer op het vuur en laat de saus zachtjes 4 minuten pruttelen.


Schep de ricottakussentjes uit de pan, laat ze uitlekken en doe ze in de tomatensaus. Schep alles door elkaar en dien het gerecht op.





Als toetje aten we, totaal niet Italiaans, Haagse Bluf van de overgebleven eiwitten.



Eiwitten kloppen met suiker tot ze stijf zijn, siroop toevoegen en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten