We sluiten de Griekse week af met een simpel gerecht. Dit keer kwam het niet van een website, maar uit een heus kookboek. Die heb ik namelijk ook nog :-) Dit boek heb ik een keer voor mijn verjaardag gekregen en er staan heel veel lekkere recepten in. Ook de verhalen eromheen zijn leuk om te lezen: "De smaak van mijn herinnering - Een boek vol familiegerechten van Tessa Kiros. Een aanrader!
Het gerecht van vandaag viel niet in de smaak bij Declan, die heeft brood gegeten. Ik heb het opgegeten, ondanks de spinazie en het viel mij zowaar mee. Het zal nooit mijn favoriete groente worden, maar wellicht zal ik het vaker verwerken in een gerecht.
Aileen en Berend vonden het erg lekker, alleen wat flauw. Ik zou adviseren om er meer knoflook in te doen dan de 2 tenen die in het recept staan.
Het recept
Spinazie pilav
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
30 gram boter
120 gram lente-uitjes, in
ringetjes gesneden
2 grote tenen knoflook, gehakt
1,2 kilo wilde spinazie, gehakt
300 gram langkorrelige rijst
Peper en zout
7 dl water
Bereidingswijze:
Verhit de olie en boter in een
grote pan met zware bodem. Voeg de lente-uitjes toe en fruit die met het deksel
op de pan circa 10 minuten, of totdat ze zacht, maar niet bruin zijn.
Doe de knoflook erbij en bak die
even mee, totdat de geur vrijkomt. Voeg de spinazie toe en meng goed, zodat de
smaken op elkaar inwerken.
Was erg lekker maar inderdaad wat weinig knoflook
BeantwoordenVerwijderen