maandag 1 december 2014


Vive la France! Deze week mocht ik weer kiezen en ik heb gekozen voor Frankrijk. 
Best lastig om lekkere recepten te vinden, vooral omdat wij geen vis eten. Maar het is mij weer gelukt!
Vandaag een gerecht wat vrij snel klaar was, het moest alleen een poosje in de oven. 
Geen zelfgemaakt deeg dit keer, maar bladerdeeg. Ach, dat mag ook best eens een keer :-)
In het recept staat ook een salade, maar die heb ik er niet bij gemaakt. Aileen en ik aten met zijn tweeën, dus alleen de quiche was genoeg. Hij is wel helemaal op gegaan, maar het was dan ook erg lekker!
Het recept kwam van www.allerhande.nl

Het recept

Quiche Lorraine met ham en bosuitjes

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek (pakje)
100 g Yorkham
6 bosuien (zakje)
5 eieren
125 ml slagroom
150 g geraspte gruyère (kaas)

200 g eikenbladslamelange (zak)
250 g romaatjes (bakje)
1 radijs (bosje)
4 el extra vierge olijfolie
2 el witte wijnazijn




Quiche:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de fijngesneden ham en de helft van de bosui (in ringetjes) in een kom. Verkruimel het spek erboven en schep om.
Klop de eieren los met de slagroom en kaas. Verdeel het hammengsel over de quichebodem en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Salade:


Meng ondertussen de rest van de bosui, de sla, tomaatjes (in parten) en radijs in een grote schaal. Meng de olie met de azijn en verdeel over de salade. Serveer bij de quiche




2 opmerkingen: