donderdag 11 december 2014


Ik was er een beetje huiverig voor, maar iedereen vond het lekker vandaag. Ik had niet helemaal goed ingeschat hoe lang ik hier mee bezig zou zijn, dus aten we wat later dan normaal. 
De hoeveelheid crème fraîche die erbij stond in het recept vonden wij wat weinig. Die stukjes komkommer erin hoefde van mij niet, maar de rest vond dat wel lekker. Verder eigenlijk geen aanmerkingen op dit gerecht, het was lekker!

Het recept

Borsjt

spreek uit: borsj


Ingrediënten:

4 gekookte bieten
3 stengels bleekselderij
2 wortels
1 ui
1 teentje knoflook
3 tomaten
1 blikje tomatenpuree
3 grote vastkokende aardappelen
3 groentebouillonblokjes
2 el bruine basterdsuiker of frambozenjam (voor de zoetekauw)
2 laurierblaadjes
50 ml melk of karnemelk
2 tl verse dille
125 ml. Crème fraîche
½ Komkommer



Bereiding

Snijd de wortel, ui bleekselderij en biet in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak alles in een hapjespan op hoog vuur.
Snijd de tomaten in stukjes. Bak de tomaten en de tomatenpuree even mee.
Breng 1,5 liter water aan de kook, voeg de bouillonblokjes toe en zet het vuur laag.
Voeg het bietenmengsel, suiker en laurier toe en laat de soep 15 minuten koken.
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Schil de komkommer en snijd deze heel fijn.
Doe de aardappel in de pan en laat de soep nog 20 minuten koken op laag vuur.
Pureer de soep, roer de (karne)melk en de gehakte dille erdoor en breng de borsjt op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met een lepel crème fraîche en blokjes komkommer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten