dinsdag 23 december 2014Vandaag bietjes, aardappels en gehaktballen, maar dan net een beetje anders. Snel klaar, zeker als je inderdaad kant en klare gehaktballen gebruikt zoals in het recept staat. Ik heb eerst zelf gehaktballen gemaakt. De kinderen vonden het lekker, alleen de pruimen in de jus niet. 
Het recept komt van www.allerhande.nl

Het recept

Rode bieten en appel met pruimenjus

Ingrediƫnten

3 el (zonnebloem)olie
2 schalen grootmoeders gehaktbal (a 225 g)
2 uien (gesnipperd)
1 kg grote aardappelen (iets kruimig (zak 3 kg), geschild)
1 schaal rode bieten (gekookt (500 g), geschild)
2 friszure appels (in halve plakjes)
1 zakje jus (light (20 g))
50 g gedroogde pruimen (zak 500 g)Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen in ca. 8 min. rondom bruin. Zet het vuur lager, voeg de ui toe en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, keer af en toe.
Snijd de aardappelen in vieren, zet ze op met 300 ml water en kook ze op laag vuur in 20 min. gaar. Schaaf de bieten in dunne plakken. Schep de gehaktballen uit de pan op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de bieten en de appels in de pan met ui en stoof ze ca. 5 min., schep af en toe om. Breng op smaak met zout.
Snijd de geweekte pruimen in reepjes. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de pruimenreepjes erdoor. Serveer de rode bieten en appel met de aardappelen en de gehaktballen met pruimenjus.

Tip:

Strooi voor een fris accent verse bieslook over de bieten met appel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten