Een heerlijke salade, ook de kinderen vonden dat. Niet veel werk en een flinke hoeveelheid.
Alleen de biefstuk had wat meer mogen zijn. De dressing vonden wij ook wat aan de smakeloze kant. Iets meer mosterd en azijn had gemogen, maar dat is een kwestie van smaak. Het is wel meer een zomerse salade, lekker met een glaasje rosé en stokbrood.
Het recept komt van http://allrecipes.nl/
Het recept
Salade Niçoise met biefstuk
½ theel. gedroogde
Provençaalse kruiden
450 g krielaardappeltjes,
schoongeboend
225 g sperziebonen,
bijgesneden
250 g diepvriestuinbonen,
ontdooid
1 bakje kerstomaatjes
75 g zwarte en groene
olijven, ontpit
2 eetl. gesnipperde
bieslook
3 eetl. fijngesneden
peterselie
2 eetl. extra vergine
olijfolie
1 eetl. rode wijnazijn
2 theel. Dijonmosterd
150 g jonge spinazie
150 g slablaadjes
Bereidingswijze
Dep het vlees droog met
keukenpapier. Bestrooi het aan beide kanten met zout, peper en Provençaalse
kruiden.
Kook de aardappels 10 min.
Voeg de sperziebonen toe en kook ze 5 min. mee. Giet ze af als ze beetgaar zijn
en spoel ze even koud af. Kook de tuinbonen 10 min. in een pannetje met een
bodempje water, giet ze af en druk ze uit hun vliesjes.
Doe de aardappeltjes,
sperziebonen, tuinbonen, tomaatjes, olijven, bieslook en peterselie in een
grote schaal.
Verhit een grillpan of
koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur tot deze heet is. Gril de biefstuk
aan elke kant 3 min., of tot hij naar wens is. Laat hem 5 min. rusten op een
bord.
Doe intussen de olie,
azijn, mosterd, 2 eetl. water en wat zout en peper in een schoon jampotje met
schroefdeksel. Schud alles krachtig door elkaar.
Snijd de biefstuk in
plakjes van 6 mm dik. Voeg ze samen met het uitgelopen vleessap toe aan de
groenten. Schenk de dressing erover en schep alles om. Schik de slablaadjes en
spinazie in een grote schaal. Schep het vlees-groentemengsel erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten