zondag 7 december 2014


Een heerlijke salade, ook de kinderen vonden dat. Niet veel werk en een flinke hoeveelheid.
Alleen de biefstuk had wat meer mogen zijn. De dressing vonden wij ook wat aan de smakeloze kant. Iets meer mosterd en azijn had gemogen, maar dat is een kwestie van smaak. Het is wel meer een zomerse salade, lekker met een glaasje rosé en stokbrood.
Het recept komt van http://allrecipes.nl/

Het recept


Salade Niçoise met biefstuk

½ theel. gedroogde Provençaalse kruiden
450 g krielaardappeltjes, schoongeboend
225 g sperziebonen, bijgesneden
250 g diepvriestuinbonen, ontdooid
1 bakje kerstomaatjes
75 g zwarte en groene olijven, ontpit
2 eetl. gesnipperde bieslook
3 eetl. fijngesneden peterselie
2 eetl. extra vergine olijfolie
1 eetl. rode wijnazijn
2 theel. Dijonmosterd
150 g jonge spinazie
150 g slablaadjes



Bereidingswijze

Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het aan beide kanten met zout, peper en Provençaalse kruiden.
Kook de aardappels 10 min. Voeg de sperziebonen toe en kook ze 5 min. mee. Giet ze af als ze beetgaar zijn en spoel ze even koud af. Kook de tuinbonen 10 min. in een pannetje met een bodempje water, giet ze af en druk ze uit hun vliesjes.
Doe de aardappeltjes, sperziebonen, tuinbonen, tomaatjes, olijven, bieslook en peterselie in een grote schaal.
Verhit een grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur tot deze heet is. Gril de biefstuk aan elke kant 3 min., of tot hij naar wens is. Laat hem 5 min. rusten op een bord.
Doe intussen de olie, azijn, mosterd, 2 eetl. water en wat zout en peper in een schoon jampotje met schroefdeksel. Schud alles krachtig door elkaar.

Snijd de biefstuk in plakjes van 6 mm dik. Voeg ze samen met het uitgelopen vleessap toe aan de groenten. Schenk de dressing erover en schep alles om. Schik de slablaadjes en spinazie in een grote schaal. Schep het vlees-groentemengsel erover.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten