zaterdag 20 december 2014


Vandaag aten we een erg lekkere stoofschotel. Gewoon van het gas dit keer en niet in de slowcooker.
Uiteraard heb je hier wel wat meer tijd voor nodig, maar op een zaterdag is dat prima te doen. Het recept geeft aan voor 4 tot 6 personen, maar wij kunnen er morgen makkelijk nog een keer van eten met zijn vieren. Bij de ingrediƫnten staan wortels, maar die komen verder in het recept niet voor. Ik heb ze tegelijk met de aardappels en de chorizo toegevoegd. Een heerlijke maaltijd, zeker het proberen waard!
Het recept komt van http://www.doscortados.eu/

Het recept

Guiso gallego (stoofschotel uit Galiciƫ)


600 gr. hacheevlees/riblappen
800 gr. aardappelen
100 gr. doperwten
150-200 gr. chorizo (geen plakjes)
2 wortels
1 liter kippenbouillon
400 ml. tomate frito
1 witte kool
500 gr. witte bonen
4 tenen knoflook
3 uien
5 kruidnagels
5 laurierblaadjes
komijn
nootmuskaat
paprikapoeder
2 eetlepels bloem
4 eetlepels lauw waterZorg dat de kippenbouillon klaar is. Meng de bloem en het water in een kommetje los. Snijd de geschilde aardappelen in partjes, snijd en was de kool, hak de uien, wortels en knoflook fijn. Ontvel de chorizo en snijd in fijne plakjes

Bak het vlees, knoflook en de uien in een grote diepe pan in flink wat olijfolie en wat zout op hoog vuur ong. 5-8 minuutjes. Voeg nu de kippenbouillon, tomate frito, laurier, kruidnagels, komijn, nootmuskaat en paprikapoeder naar smaak toe. Breng het aan de kook en roer het bloemmengsel erdoor heen. Zet het vuur laag zodat het nog net pruttelt en laat het 1,5 - 2 uur staan, af en toe wat doorroeren. Voeg de aardappelen en chorizo toe en kook ze ongeveer 15 minuutjes mee (gewoon ouderwets prikken met een vork). Voeg 5-8 minuten na de aardappels de witte kool toe. Controleer of alles gaar is (met name het vlees), zo niet, zet het vuur dan nog ietsje hoger en laat het nog even door pruttelen. Voeg op het laatst de doperwten en witte bonen toe, goed roeren, zet het vuur uit en laat het nog zo′n 5 minuutjes staan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten