dinsdag 23 december 2014


Het laatste land van dit jaar, wellicht ook het laatste land op dit blog. Volgend jaar ga ik starten met Paleo, in de hoop dat het wat met mijn gezondheid doet.
Maar eerst nog een paar dagen.... Nederland. Geen standaard gerecht als hutspot en boerenkool, maar wel aardappelen, vlees en groente. Niet mijn favoriete land, maar ja.

We begonnen de met week met een rodekool recept. Redelijk snel te maken, alleen moet het nog een poosje in de oven. Ik vond de worstjes wat hard en de rodekool wat droog. Het recept is voor 4 personen, maar het is maar goed dat we met zijn drieen waren, want het was niet genoeg voor 4 personen. 
Het recept komt van www.allerhande.nl

Het recept


Rodekool met appel en worstjes

Ingrediënten

20 g boter
1 tl gemalen kaneel
1 appel (friszuur (bijv. Granny Smith), geschild)
½ Rodekool (grof geraspt)
2 tl poedersuiker
2 el rode wijnazijn
1 zak röstirondjes (750 g)
1 schaal gekruide worstjes (270 g)Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet de ovenschaal in met de boter. Bestrooi met de kaneel.
Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes en meng met de rodekool in een kom.
Roer de poedersuiker door de azijn en meng door de kool. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de schaal.
Verdeel de röstirondjes erover en leg de worstjes erop.

Zet ca. 40 min. in de oven. Keer de worstjes na 20 min.


2 opmerkingen:

  1. Een allerhande recept maken met ingredienten van de Jumbo is natuurlijk vragen om problemen. Hard en droog ligt natuurlijk aan de ingredienten

    BeantwoordenVerwijderen