dinsdag 9 december 2014


Een dagje later dan normaal, maar hier is het nieuwe land: Oekraïne. Declan mocht weer kiezen deze week. Eerst koos hij Liechtenstein, maar daar kon ik niet genoeg gerechten van vinden. Toen werd het dus dit. Gelukkig kon ik hier wel genoeg van vinden.
Het eerste gerecht van deze week is nogal vreemd. Het heet een brood, maar het was meer een pannenkoekentaart. Het was niet vies, maar ook niet heel erg lekker. Een beetje groente of een salade erbij had niet misstaan. Vrij veel werk was het niet, ongeveer 3 kwartier voor het in de oven gaat.
Het recept komt van www.allerhande.nl

Het recept

Gehaktbrood uit Oekraïne

INGREDIËNTEN 4 PERSONEN

1 kop zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
2 eieren
1 kop melk
500 gr. gehakt
1 gesnipperde ui
Zout en peper
Paar druppels aroma
2 hardgekookte eieren
¼ kop bouillon ( event. van 1 bouillonblokje )
¼ kop broodkruim



Voorbereiding

Meng de eerste 4 ingrediënten door elkaar en roer daar een glad beslag van. Laat dit 25 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 175° C.

Bereidingswijze

Hak de gepelde eieren in stukjes en bak het broodkruim in wat boter goudbruin. Houd dit apart.
Bak nu het gehakt bruin in wat boter en fruit de ui even mee.
Op smaak brengen met zout en peper en aroma.
Neem de pan van het vuur en roer eerst de stukjes ei en dan de bouillon erdoor. Meng alles grondig dooreen.
Bak van het beslag in weinig boter niet te dikke pannenkoeken, licht goudgeel.
Leg een pannenkoek op de bodem van een beboterde cakevorm, daarop een laagje gehakt, daarop een pannenkoek en daarop weer een laagje gehakt, enz. Eindig met een pannenkoek. 
Strooi het gebakken broodkruim er overheen en zet de vorm hooguit 20 minuten in de oven.


2 opmerkingen:

  1. Voordeel is wel: je wordt er niet dik van. Heel veel mooie dames in de Oekraine ;-)

    BeantwoordenVerwijderen