vrijdag 19 december 2014


Vandaag weer een verrassend en lekker gerecht. Kostte wel wat tijd, maar zeker de moeite waard. De kinderen vonden het ook lekker, alleen de artisjokharten gruwelden ze van. Ik heb geen saffraan gebruikt in het gerecht, aangezien dit op was. Maar ik denk niet dat het veel verschil maakte.
Ik had wel iets meer nodig van de kippenbouillon dan die 720 ml. Ik zeg, probeer het een keer!
Het recept komt van allrecipes.nl

Het recept

Cascadia FideuĆ  (Spaanse spaghetti)

Ingrediƫnten

720 ml kippenbouillon, of meer indien nodig
2 tenen knoflook, fijngehakt
snufje saffraan
150 gram (pancetta) spek, in blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
75 gram in blokjes gesneden wortelen
75 gram artisjokharten
75 gram verse sperziebonen
300 gram ui, in blokjes gesneden
snufje zout en peper naar smaak
300 gram in blokjes gesneden tomaten
450 gram spaghetti, in stukjes van 5 cm gebroken




Bereidingswijze

Meng de kippenbouillon, knoflook en saffraan in een pan. Verwarm tot een temperatuur waarbij je nog je vinder in de bouillon kunt steken (niet te heet dus). Doe een deksel op de pan en houd warm op een laag vuur, zodat de saffraan goed kan intrekken terwijl je verder gaat met het recept.
Bak en roer de in blokjes gesneden spek in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur tot het grootste deel is uitgebakken en het spek de gewenste mate van gaarheid heeft, ongeveer 10 minuten. Als het spek klaar is haal je het uit de pan en zet je het apart.
Giet het vet af uit de pan en doe 1 eetlepel olijfolie in de pan. Bak en roer de wortelen, artisjokharten en sperziebonen tot de groenten zacht beginnen te worden, haal ze uit de pan en zet apart. Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de ui. Breng op smaak met zout en peper, en bak tot de ui zacht is, ongeveer 10 minuten. Voeg de tomaten toe, en kook tot het tomaten-uimengsel bijna een pasta is geworden, 15 tot 20 minuten.

Verdeel het uimengsel over de bodem van de koekenpan en bestrooi gelijkmatig met de gebroken spaghettistukjes. Giet genoeg saffraanbouillon over de spaghetti zodat alles bedekt is, verdeel vervolgens het spek en de groenten erover. Voeg extra saffraanbouillon toe als dat nodig is om de groenten te bedekken. Breng aan de kook, zet het vuur tot middellaag en kook tot de spaghetti gaar is, ongeveer 15 minuten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten