Dit heb ik altijd al een keer willen maken en gelukkig was het ook weer lekker :-) Het was simpel en vrij snel te maken. Het enigste "probleem" waar ik tegenaan liep was dat ik geen koekenpan heb die in de oven kan. Maar uiteindelijk maar zo opgelost. Het was maar voor 5 minuutjes en het werkte prima!
Het recept komt van allrecipes.nl
Het recept
Spaanse omelet
Ingrediënten
400 g krielaardappeltjes, schoongeboend en in plakjes van
½ cm
150 g diepvriesdoperwten
4 eetl. plantaardige olie
1 grote ui, in dunne halve ringen
2 grote tenen knoflook, uitgeperst
6 grote eieren
4 eetl. peterselie, fijngesneden
1 plak magere ham van ½ cm dik (ca. 200 g), in
dobbelsteentjes
6 kerstomaatjes, in vieren
Bereidingswijze
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.
Voeg de aardappelplakjes en doperwten toe en breng het water opnieuw aan de kook.
Draai het vuur laag en blancheer ze 3 min. Giet ze af en zet apart.
Verhit 2 eetl. van de olie in een koekenpan van 25 cm
doorsnee, met ovenbestendig handvat. Draai het vuur iets lager en fruit de
uienringen 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2-3
min. zonder de uienringen te laten kleuren. Doe ook de plakjes aardappel en
doperwten erbij en schep alles 5 min. om tot de aardappelen gaar zijn. Neem de
pan van het vuur.
Roer in een grote kom de eieren los met de peterselie en
wat zwarte peper. Roer er de ham, tomaatjes en het aardappelmengsel door.
Verhit de koekenpan opnieuw op matig vuur en voeg de
resterende 2 eetl. olie toe. Schenk het eiermengsel in de pan en verdeel het
gelijkmatig over de bodem. Bak de omelet 5-7 min. op laag vuur en schud de pan
af en toe tot de onderkant van de omelet gestold is.
Druk de randen van de omelet voorzichtig omhoog met een
spatel en laat het resterende vloeibare eiermengsel eronder lopen. Verwarm de
grill voor op een matige stand.
Plaats de pan 5 min. onder de hete grill, zodat de
omelet ook aan de bovenkant gaar wordt en goudbruin kleurt. Prik hem in met een
mes om te controleren of hij ook binnenin volledig gaar is. Laat de omelet op
een snijplank glijden en laat hem 2-3 min. afkoelen. Serveer de tortilla in
punten gesneden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten