Vandaag een lekkere stoofschotel! Het is wel wat snijwerk, maar daar draaien we inmiddels onze hand niet meer voor om :-) Het is wel het handigst om alles van tevoren te snijden. Ik vond het vlees nog wel een beetje stevig, maar de zoete smaak van het gerecht maakte alles goed. Dit is een gerecht wat zeker ook bij kinderen in de smaak zal vallen.
Het recept komt van www.24kitchen.nl
Het recept
Stoofpotje met varkensvlees en pruimen
Ingrediënten
500 g aardappelen
400 g magere varkenslapjes
Zout
Versgemalen peper
2 el bloem
Zonnebloemolie
2 winterwortels
1 ui
1 teentje knoflook
250 g champignons
2 plakjes ontbijtkoek
1 blaadje laurier
100 g gedroogde pruimen zonder pit
200 ml appelsap
2 goudrenetten
0.5 bosje bieslook
Bereidingswijze
Schil en snijd de aardappels in blokjes.
Snijd het vlees in blokjes, breng op smaak met zout en
peper, bestuif met bloem en roer goed door elkaar.
Verhit olie in een pan en bak het vlees om en om bruin.
Schil en snijd de wortel in stukjes.
Pel en snijd de ui grof.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Voeg de knoflook en ui toe aan het vlees en bak kort
mee.
Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden.
Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
Voeg de aardappel, wortel, champignons, laurier en
pruimen toe aan het vlees en breng op smaak met zout en peper.
Blus af met appelsap, voeg de ontbijtkoek toe en stoof
het gerecht met deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
Schil en snijd de appels van het klokhuis af in stukjes.
Voeg de appels circa de laatste 5 minuten van de kooktijd
toe aan het stoofpotje.
Snijd de bieslook fijn en strooi over het gerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten