dinsdag 16 december 2014


Het was weer een smakelijke maaltijd vandaag! Omdat vis niet ons ding is, heb ik gezocht naar een een ander recept voor Paella. En dat heb ik gevonden. Met kip en chorizo. Aileen en ik vonden het lekker, Declan heeft de chorizo aan de kant geschoven. Uiteraard kun je de chorizo ook vervangen door salami, net wat minder sterk van smaak. Het was een simpel en snel te maken gerecht.
Paella rijst had ik niet, in plaats darvan heb ik basmati rijst gebruikt. De saffraan is eigenlijk een beetje overbodig.
Het recept komt van www.mijnreceptenboek.nl

Het recept 


Kip en chorizo paella

Ingrediƫnten

1 eetlepel olijf olie
1 gesneden ui
1 gesneden teen knoflook
1 eetlepel paprika
250 gram Spaanse paella rijst
snufje saffraan
1 liter kippenbouillon
300 gram erwten
400 gram gesneden kipfilet
200 gram kruidige en gerookte chorizo
1 eetlepel vers gesneden peterselie




Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan boven gemiddelde warmte. Voeg de ui toe en kook voor 5-10 minuten totdat het zacht is. Voeg de knoflook en paprika toe in de laatste minuut van koken.
Roer de paella rijst erdoor en voeg de saffraan en kippenbouillon toe. Breng het aan de kook,laat het voor 25 minuten sudderen.
Roer de erwten er in de laatste 2 minuten van het koken door.
Verhit ondertussen een andere koekenpan boven gemiddelde warmte. Voeg de kip toe en kook voor 10 minuten tot het goudbruin is en kook door en door gaar. Roer de chorizo er de laatste 2 minuten van het koken door.
Roer de kip en chorizo door het paella rijst mengsel, samen met de helft van de peterselie. Serveer in warme borden bedekt met de resterende peterselie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten