woensdag 3 december 2014


De Franse keuken heeft ook simpele recepten. Dat bleek vandaag wel. Al vraag ik mij wel af hoe authentiek dit recept is ;-) Maar goed, het was snel klaar en lekker! Er staat als tip strooi er geraspte over, maar dat is eigenlijk zonde van de smaak. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen.
Het recept kwam van www.allerhande.nl

Het recept

Franse pastaschotel

Ingrediënten

125 g magere spekreepjes (duopak 250 g)
2 el olijfolie
1 schaal runderreepjes (Provençaals (350 g))
2 pakken Franse roerbakmix (groente a 450 g, diepvries)
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 g)
300 penne rigate (pasta, zak 500 g)



Bereiden

Bak de spekreepjes in een koekenpan op laag vuur in ca. 5 min. uit. Voeg de olie toe, zet het vuur hoog en bak de runderreepjes 4 min. mee. Neem de spekreepjes en de runderreepjes met een schuimspaan uit de pan. Doe de roerbakmix in de pan met bakvet en roerbak 10 min., zodat de groenten ontdooien.
Voeg de knoflook, de tomatenpuree en 200 ml water toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg de spekreepjes en de runderreepjes toe en stoof nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep door de groente-vleessaus.
Serveer het gerecht in 4 diepe borden.



Tip:
Bestrooi het gerecht met gemalen oude kaas



Geen opmerkingen:

Een reactie posten