Aileen vroeg vandaag of we niet elke dag Frans kunnen eten. Dat zegt wat over hoe lekker ze het vindt! Vandaag was het dan ook heel erg lekker. Coq au vin, alleen geen haan maar kip. In het recept staan kippendijen, maar ik heb gewoon kipfilet gebruikt en dat was ook erg lekker! Wel moet je weer wat tijd uittrekken voor dit gerecht omdat het moet sudderen. Als gerecht erbij had ik rijst gekookt.
Het recept komt van http://allrecipes.nl/
Het recept
Makkelijke “Coq” au Vin
Ingrediënten
Porties: 6
2 eetlepels olijfolie
6 kippendijen
1 ui, dun gesneden
1 sjalot, fijngehakt
2 wortels, in plakjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 1/2 eetlepel bloem
1 eetlepel maïzena
40 ml cognac of brandewijn
500 ml rode wijn
200 ml water
150 ml gezeefde tomaten (passata)
1 theelepel gedroogde tijm
1 kleine handvol fijngehakte verse peterselie
1 laurierblad
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen zwarte peper
200 gr spek, in stukjes
250 gr champignons, in plakjes
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en
braad hierin de kip rondom bruin aan in 5-10 minuten. Voeg ui, sjalot, wortel
en knoflook toe en bestrooi met bloem en maïzena. Meng goed door en schenk dan
de cognac erbij. Flambeer op hoog vuur en draai daarbij de pan rond naar alle
kanten.
Zodra de vlammen doven, voeg je de rode wijn, water,
passata, tijm, peterselie, laurierblad, zout en peper toe. Doe het deksel op de
pan en laat ongeveer 1 uur sudderen op
laag vuur.
Bak ondertussen het spek uit in een koekenpan tot het
bruin is, in ongeveer 10 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg toe aan
de pan als de kip 1 uur gesudderd heeft, samen met de champignons. Laat nog 30
minuten zachtjes koken, zonder deksel op de pan. Voeg eventueel naar smaak nog
kruiden toe en verwijder het laurierblaadje voor serveren.
Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen