Deze week eten we... Hongaars! Vanavond de eerste maaltijd en het smaakte prima. Niet echt een uitgesproken smaak en zeker niet pittig. Dit is ook een gerecht wat je op de camping makkelijk kunt maken. Het is even wat snijwerk, maar toch best snel klaar. Dit recept heb ik gevonden op http://www.24kitchen.nl/
Het recept
Hongaarse paprikastoof (Lesco)
Ingrediënten
300 g witte rijst
2 uien
2 teentjes
knoflook
2 groene paprika's
4 rijpe
trostomaten
Olijfolie om in te bakken
2 el paprikapoeder
2 eieren
1 bosje bladpeterselie
200 ml crème fraîche
Rijst
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de
verpakking.
Hongaarse paprikastoof (Lesco)
Pel en snipper de ui grof.
Pel en snijd de knoflook grof.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de
zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.
Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui,
knoflook en de paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de paprika’s en de tomaten
toe en bak circa 8 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen
peper.
Kluts de eieren in een kom. Roer de eieren erdoor en gaar
de eieren onder constant roeren in circa 4 minuten.
Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie erdoor.
Verdeel de rijst over borden. Verdeel de Lesco over de
rijst en lepel de crème fraîche eroverheen.
Ziet er wederom erg lekker uit
BeantwoordenVerwijderen