maandag 24 november 2014


Deze week eten we... Hongaars! Vanavond de eerste maaltijd en het smaakte prima. Niet echt een uitgesproken smaak en zeker niet pittig. Dit is ook een gerecht wat je op de camping makkelijk kunt maken. Het is even wat snijwerk, maar toch best snel klaar. Dit recept heb ik gevonden op http://www.24kitchen.nl/

Het recept

Hongaarse paprikastoof (Lesco)

Ingrediënten


300 g witte rijst
2  uien
2  teentjes knoflook
2  groene paprika's
4  rijpe trostomaten
Olijfolie om in te bakken
2 el paprikapoeder
2  eieren
1 bosje bladpeterselie
200 ml crème fraîche




Rijst

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Hongaarse paprikastoof (Lesco)

Pel en snipper de ui grof.
Pel en snijd de knoflook grof.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.
Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de paprika’s en de tomaten toe en bak circa 8 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Kluts de eieren in een kom. Roer de eieren erdoor en gaar de eieren onder constant roeren in circa 4 minuten.
Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie erdoor.


Verdeel de rijst over borden. Verdeel de Lesco over de rijst en lepel de crème fraîche eroverheen.


1 opmerking: