dinsdag 11 november 2014Cyprus is het deze week! Geen idee waarom Declan dit koos, maar het belooft veel lekker eten deze week en daar houden wij van :-) 
Het recept van vandaag viel een beetje tegen qua werk. Wijnbladeren vullen is best wat werk. Gelukkig werd ik geholpen door Berend. Achteraf hadden we ze wel af moeten spoelen voor we ze gingen vullen, maar goed, ze waren nog steeds lekker. Naast de wijnbladeren hadden we een rijstgehakt mengsel wat ik extra gemaakt had en een salade. Het smaakte prima, al waren de wijnbladeren wel wat zout. Declan vond de wijnbladeren helaas niet lekker, maar at de rest wel gewoon.Ik heb best moeten zoeken naar recepten uit Cyprus, maar uiteindelijk wel voor de hele week weer wat gevonden. Dit recept komt hier vandaan http://www.worldcook.net/

Het recept

Dolmadakia 


1 POT WIJNBLADEREN
1 UI, gesnipperd
2 TEENTJES KNOFLOOK, gesnipperd
200 GRAM GEHAKT
4 EETLEPELS TOMATENPUREE
1/2 THEELEPEL KOMIJN
SAP VAN 1 CITROEN
100 GRAM RIJST, gekookt
Roerbak de ui en knoflook drie minuten; doe het gehakt erbij en roerbak nog vijf minuten. Voeg nu 2 eetlepels tomatenpuree toe, de rijst, de komijn en peper en zout naar smaak en meng dit goed; maak kleine hoopjes van dit mengsel. Leg op ieder wijnblad een hoopje en rol de bladeren op tot rolletjes. Meng de overgebleven tomatenpuree met de citroensap en 2 deciliter water en breng dit aan de kook. Leg de rolletjes erin en stoof ze een kwartier.
Gevulde wijnbladeren zijn populair in veel landen onder verschillende namen. In Griekenland en op Cyprus heten ze dolmadakia, in Georgië tolma en in Egypte en Libanon warak einab. Ze zijn vaak ook kant-en-klaar te koop. Je kunt ze vullen met rijst, vlees of een combinatie van beiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten