donderdag 1 januari 2015


Een laatste woordje hier over deze leuke weken. Het idee om op deze manier te gaan koken ontstond eigenlijk terwijl ik onder de douche stond te denken wat we nu weer moesten eten. Je vervalt zo snel in herhaling omdat het zo makkelijk is en vaak snel klaar. 
Dit leek mij een goed plan om de "eetsleur" te doorbreken en dat werkte wel! Eerst een lijstje maken met alle europse landen. Dat bleken er toch best veel te zijn. Ik heb wel wat landen geschrapt zoals Groenland. De recepten die ik daarvan kon vinden bevatten Walvisvlees en ik had niet het idee dat ik dat hier ergens zou kunnen vinden ;-)
Nadat het lijstje gemaakt was koos ik het eerste land en daarna koos er elke week iemand anders van het gezin, En de keuzes werden om verschillende redenen gemaakt, omdat het geheel onbekend was, of juist heel bekend. Vooral bij de bekende keukens was het een uitdaging om gerechten te vinden die we niet al kenden. Gelukkig is dat goed gelukt. Ik vond het erg leuk om de recepten te zoeken, de gerechten te maken en natuurlijk te proeven! 
Nu vragen jullie je natuurlijk af welke keuken we het lekkerst vonden. Niet een specifiek land, maar de mediteraanse keuken is toch wel favoriet hier in huis :-)

Nu vragen jullie je natuurlijk af waarom ik er mee ga stoppen en niet de rest van de landen ga doen.
Ik ga volgende week starten met Paleo. Een hele andere manier van eten dus. En niet om kilo's kwijt te raken (al zou dat erg fijn zijn) maar om meer energie te krijgen en wellicht wat verbetering in mijn lopen te krijgen. 
Als jullie het leuk vinden kun je daar mijn blog ook van gaan volgen. Het zal wel heel anders in elkaar zitten dan dit blog.
Laat een berichtje hieronder achter als je dat leuk vind om te volgen.

1 opmerking:

  1. Jammer dat jullie hier mee gaan stoppen want vond wel leuk om al die verschillende gerechten te zien en ook onbekende gerechten. Ik hoop dat je van Paleo weer meer energie krijgt en hopelijk ook weer sterker wordt. Wil je graag blijven volgen

    BeantwoordenVerwijderen