donderdag 1 januari 2015



Mijn laatste blog! Dit gerecht is alweer van afgelopen zondag, maar was er nog niet aan toe gekomen om de blog te schrijven. Dus bij deze :-)
De kinderen vonden het niet zo lekker. De zuurkool smaak was ook wel heel sterk. De toevoeging van de tomaten proefde je gewoon niet. Ik was ook vrij zuinig geweest met de cayennepeper.
Wij hadden een gewone rookworst ipv een boerenrookworst, dat vinden we lekkerder.
Het is een snel klaar gerecht en de pittigheid is goed zelf te bepalen.

Het recept


Pittige zuurkool met boerenrookworst

Ingrediƫnten

1 kg kruimige aardappelen
1 boerenrookworst (250 g)
2 tenen knoflook
5 el olijfolie
400 g tomatenblokjes (blik)
500 g zuurkool naturel (zak, biologisch)
1 tl gemalen cayennepeper



Bereiden

Schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 min. gaar.
Verwarm rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een braadpan ⅖ van de olie en pers de knoflook erboven uit.
Fruit de knoflook kort.
Roer de tomatenblokjes en de zuurkool erdoor en verwarm op laag vuur 10 min. zachtjes.
Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de olie fijn.

Meng het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree en breng pittig op smaak met de cayennepeper. Serveer met de rookworst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten